Ποιοι είμαστε

ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ

Ένα κέντρο ειδικών θεραπειών που διακατέχεται από οργάνωση, επαγγελματισμό, ανθρωπιά, καλή συνεργασία και οραματισμό. Σκοπός μας η βελτίωση της λειτουργικότητας και της ποιότητας ζωής παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με δυσκολίες.

Ο ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ

Ένα περιβάλλον ασφάλειας και εξέλιξης. Στόχος μας είναι η υποστήριξη των οικογενειών των ατόμων που χρήζουν θεραπείας, η βελτίωση της λειτουργικότητας των ίδιων των θεραπευόμενων, αλλά και η καταπολέμηση της ανεργίας, προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας.

ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Προνόμιο της παρουσίας διεπιστημονικής ομάδας είναι η παράθεση της επιστημονικής άποψης του κάθε θεραπευτή από τη σκοπιά του πεδίου του, η δημιουργία θεραπευτικού πλάνου με βάση αυτή, καθώς και η αναπροσαρμογή των θεραπευτικών στόχων ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Η ομάδα μας

athanasia_tasouli

Τασούλη Αθανασία

Ιδρύτρια της ΛΟΓΟΥπολης & Λογοθεραπεύτρια

Η επιστημονικά υπεύθυνη Λογοθεραπεύτρια, Τασούλη Αθανασία διαθέτει 10 έτη εμπειρίας στον τομέα της λογοθεραπείας παιδιών και ενηλίκων με μεγάλη επιτυχία.

Με σπουδές στη σχολή Λογοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι. Ιωαννίνων, αλλά και πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια, αυτή και η ομάδα της είναι καταρτισμένοι και έτοιμοι να προσφέρουν υπηρεσίες λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ειδικής διαπαιδαγώγησης, ειδικής συμπεριφοράς, ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής γονέων για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ιδιοκτήτρια δύο αντίστοιχων κέντρων στο παρελθόν και με εκπαίδευση πάνω στην οργάνωση και τη διοίκηση των επιχειρήσεων, όπως και στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού πιστεύει ότι η ΛΟΓΟΥπολη θα είναι ένα κέντρο ειδικών θεραπειών με διαφορά! Θέλοντας να αφήσει ένα θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία της γενιάς της, αλλά και μία ιστορία για τις επόμενες γενιές, στόχος και οραματισμός της είναι να βοηθήσει τις οικογένειες των ατόμων που χρήζουν θεραπείας, τους ίδιους τους θεραπευόμενους, αλλά και να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ανεργίας προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας. Άλλωστε, η επιτυχία είναι συλλογή σχέσεων!

Ελένη Βικτωρία (Ελεντίνα) Λαδά

Εργοθεραπεύτρια BSc

Η Ελένη Βικτωρία (Ελεντίνα) Λαδά είναι Εργοθεραπεύτρια απόφοιτη του τμήματος Εργοθεραπείας του Queen Margaret University. Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια που αφορούν την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ατόμων με Αυτισμό και Αναπηρία. Η διπλωματική της είχε θέμα “Η σεξουαλική δραστηριότητα των ενηλίκων με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος: μια εξερεύνηση των εμπειριών και των νοημάτων”.

Τέλος η ενεργή της δραστηριοποίηση στον θέατρο-παιδαγωγικό τομέα σε εθελοντικά προγράμματα και συλλόγους θεάτρου με παιδιά προσχολικής ηλικίας, καθώς και η παρακολούθηση σεμιναρίων που αφορούν το θεατρικό παιχνίδι μέσα στα πλαίσια της θεραπείας, στοχεύουν στην ανάπτυξη τεχνικών για την αντιμετώπιση και πρόληψη νευρολογικών περιστατικών.

Κωνσταντίνος Κουτσουρίδης

Λογοθεραπευτής MSc Κλινικής Θεραπείας & Δυσφαγίας

Ο Λογοθεραπευτής Κωνσταντίνος Κουτσουρίδης, απόφοιτος του Α.Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, με μεταπτυχιακές σπουδές στο "Trinity College" του Δουβλίνου και πολλαπλά σεμινάρια έρχεται γεμάτος γνώση, εμπειρία αλλά και όρεξη να βοηθήσει στις δυσκολίες λόγου, επικοινωνίας, φωνής και σίτισης σε παιδιά και ενήλικες.

Οι πολλαπλές παρουσιάσεις σε συνέδρια αλλά και οι εισηγήσεις τον καθιστούν αξιότιμο μέλος της διεπιστημονικής ομάδας της ΛΟΓΟΥπολης. Επίσης, διαθέτει πολλές δημοσιεύσεις επιστημονικών άρθρων σε Ευρωπαϊκά συνέδρια που αφορούν τις διαταραχές κατάποσης.

Ταξιάρχης Νικόλαος

Ταξιάρχης Νικόλαος

Ψυχολόγος BSc Εκπαιδ. Ψυχοθεραπευτής

Ονομάζομαι Ταξιάρχης Νικόλαος και εργάζομαι ως ψυχολόγος και είμαι εκπαιδευόμενος γνωστικός αναλυτικός ψυχοθεραπευτής. Μένω στη Θεσσαλονίκη απ όπου και κατάγομαι. Γυμνάσιο και λύκειο πήγα στο πειραματικό σχολείου του πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τελείωσα τις προπτυχιακές μου σπουδές στο τμήμα ψυχολογίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στη συνέχεια αποφάσισα να ακολουθήσω το δρόμο της ψυχοθεραπείας.

Έχω εκπαιδευτεί στη ψυχιατρική πτέρυγα του 251 γενικού νοσοκομείου αεροπορίας. Γνωρίζω ΚΑΡΠΑ καθώς και πρώτες βοήθειες. Στη πάροδο των χρόνων ήμουν εθελοντής στην εταιρία νόσου Αλτζχαίμερ σε άτομα με τελικό στάδιο άνοιας όπου πραγματοποίησα και τη πρακτική μου άσκηση καθώς και σύνοδος-φροντιστής στο κέντρο κοινωνικής πρόνοιας της κεντρικής Μακεδονίας στο παράρτημα αποθεραπείας και αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία. Τέλος γνωρίζω άριστα αγγλικά και κατέχω καλή γνώση υπολογιστών.

Θεοτίμη Μαυρουδάκη

Λογοθεραπεύτρια BSc

Η Θεοτίμη Μαυρουδάκη είναι Λογοθεραπεύτρια, απόφοιτη του τμήματος Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και ημερίδων και επιδιώκει τη διαρκή απόκτηση γνώσεων, ώστε να μπορεί να βοηθήσει με τον καλύτερο τρόπο τόσο παιδιά όσο και ενήλικες.

Η διπλωματική της εργασία ήταν ερευνητική με θέμα τη στάθμιση της ABCD-2 για Νευρογνωστικές Διαταραχές Επικοινωνίας σε υγιή πληθυσμό.

Τέλος, είναι εθελόντρια στην Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών.